California Driver's Exam


Question #1: When a school bus with flashing red lights has stopped on the road ahead of you, you must:
    A). Floor it.
    B). Stop until the lights stop flashing
    C). Immediately put your car in reverse.

Question #2: When you hear the siren or see the red emergency light of a closely approaching ambulance, police vehicle, or fire truck, you must:
    A).Drive to the right edge of the road and stop.
    B).Slam on the brakes and turn the steering wheel HARD to the left.
    C).Make a U-Turn to get out of the way.

Question #3: If you are arrested for drunk driving and refuse to submit to a chemical test of the alcohol content of your blood:
    A).Your driving previlege will be withdrawn.
    B).The policeman will buy you a drink.
    C).Someone else can take the test for you.

Question #4: What is a general rule for passenger vehicles regarding blind spots for large trucks and buses?
    A).If you can't see the vehicle's mirrors, you can be sure that the truck or bus driver can't see you.
    B).Honk your horn continuously when near all trucks.
    C).Pass the truck then slam on your brakes so he can see you.

Question #5: Orange colored signs and flags can mean be alert for:
    A).Changed road conditions.
    B).McDonald's or Burger King are nearby
    C).Areas where you can drive as fast as you want.

Question #6: You may not "double park":
    A).At any time.
    B).Except when there are no other convenient parking spaces.
    C).Unless you've been drinking and are carrying a gun.

Question #7: If a traffic light is red, but a police officer or firefighter on duty tells you to go ahead, you should:
    A).Get out of your car and threaten the officer.
    B).Do as he or she tells you.
    C).Turn around and go home.

Question #8: When stopping for any reason along a highway, other than as required by traffic, you should stop:
    A).In the fast lane.
    B).Sideways in traffic so people can see you.
    C).Off the pavement.

Question #9: If you are involved in a collision:
    A).Notify the local law enforcement agency or CHP if anyone is injured or killed.
    B).If your car is driveable, hit more cars so everyone will stop.
    C).Get out of your car and start a fight with the other driver.

Question #10: You have a restriction on your license that states "must wear corrective lenses." You lost your glasses the day before. What should you do?
    A).Drive with your eyes closed. It won't make any difference.
    B).Do not drive until your glasses are replaced.
    C).Wear non-prescription sunglasses so you still look good.

Question #11: Looking ahead while driving means that you should:
    A). Read a newspaper so you'll know the weather forecast.
    B). Look at your head in the rear-view mirrors.
    C). Scan (keep your eyes moving).

Question #12: Should you signal when you don't see any vehicles around?
    A).Yes, a vehicle you don't see might hit you.
    B).NEVER use a turn signal. Nobody else does anyway.
    C).Yes, but signal the OPPOSITE direction you intend to turn just for fun.

Question #13: Blocking an intersection during "rush hour" traffic is:
    A).Way cool dude! Watch the pileup!
    B).Okay if you're driving a BMW.
    C).Never permitted.

Question #14: The maximum legal blood alcohol concentration (BAC) level for persons age 18 or older is:
    A).Eight hundred percent.
    B).Three Margaritas and a six-pack.
    C).Eight hundredths (0.08) of one percent.

Question #15: When you come to a corner where there is a flashing yellow light, you must:
    A).Floor it to get through quickly.
    B).Wait for the green light as long as it takes.
    C).Slow down and cross carefully.

Question #16: When you follow too closely and another driver cuts suddenly in front of you, what is the best thing to do?
    A).Extend the middle finger of your right hand and display it to the other driver.
    B).Catch up to the son-of-a-bitch and run his BMW off the road.
    C).Take your foot off the gas pedal.

Question #17: Which of the following could best contribute to impoved traffic flow?
    A).Provide free drinks every mile.
    B).Public transportation.
    C). Abolish women drivers.

Question #18: You must always look carefully for motorcycles before you change lanes or make a left turn because they:
    A).Make their own rules.
    B).Are hard to see.
    C).Might want to suddenly back up.

Question #19: Carpool lanes are marked with a diamond symbol. To use these lanes during the special hours shown on the signs, you must:
    A).Drive real fast while in the carpool lane.
    B).Drive with your arms and legs out of the window.
    C).Have the minimum number of passengers shown on the signs.

Question #20: A flashing red traffic light at an intersection means that you must:
    A).Floor it.
    B).Stop before entering.
    C).Turn around and go home.


Return to MAIN

SITE MAP Site Map